copywriting

13 načina da pokažeš ljubav najvažnijoj osobi u svom životu

Ljubav se ne podrazumeva. Svima nam je važno da ljudi koje volimo znaju koliko nam je stalo, pa zato to i pokazujemo, kako ko zna i ume.

Ipak, nekako, najčešće ovo ostajemo dužni upravo najvažnijoj osobi u svom životu. To je neko ko je s tobom oduvek i jedina osoba koja će garant zauvek biti tu.  

Pogađaš – pored svih dragih ljudi, imaš i sebe, koju voliš (ili učiš da voliš).

Zato bi valjalo da sebe tako i tretiraš – kao drago, voljeno biće.

Svakome je potrebno da s vremena na vreme (najbolje svakog dana) čuje i oseti koliko je voljen. Svakom odnosu to treba da bi cvetao.

Sigurno ne želiš da se tvoji najdraži osećaju podrazumevano ili nevoljeno. Zašto bi se onda voljena ti tako osećala?

Ako već voliš sebe i ti i ti imate kvalitetan odnos, koristiće da pokažeš malo (više) ljubavi i osvežiš tu vezu. Ako prolazite kroz krizu, ili se tek trudiš da se svojski, svim srcem zavoliš, nema bržeg načina da uspeš.

Evo nekih praktičnih i prijatnih načina da pokažeš malo ljubavi svom telu, umu i duhu:

 • Odmori se – slušaj svoje telo. Ono nije glupo niti lenjo, već mudrica prava, koja ima svoj kompas i tačno zna šta mu treba. Kad osetiš umor, to je siguran znak da treba da dopuniš baterije (a ne da popiješ još jednu jaču kafu, kao što sam ja radila).
 • Razgibaj se – znaš kako klinci stalno imaju pundravce i ne drži ih mesto? Oni prosto poštuju potrebu svog tela za mrdanjem. Naučili smo da budemo mirni i umrtvljeni, ali telu to nikako ne prija. Nauči ponovo da ga osluškuješ, pa kad mu treba razgibavanje, to mu i pruži. Prošetaj se, odvrni muziku i đuskaj, uradi par laganih vežbi, ili idi na trening, šta ti već prija.
 • Ručkaj nešto lepo (i zdravo) – nije ljubavno prema sebi, a ni dobro, da impulsivno proždereš picu ili pola porodičnog sladoleda. Pre mislim na voćnu salatu. Potrudi se da nađeš balans između zadovoljstva i zdravlja, tu negde leži ključ. Ništa izgladnjivanje, prežderavanje, stroge dijete i ostala mučenja, nego nauči opet da slušaš signale svog tela. Ono tačno zna šta mu treba i koliko.
 • Počasti se masažom – čisto opuštanje, uživanje i sjajan osećaj, kud ćeš bolji način da pokažeš sebi koliko se voliš?
 • Napravi kupku (ili se tušni, ako već nemaš veliku kadu) – i pritom budi 100% prisutna.
 • Doteraj se – ne zato što izlaziš iz kuće, ne da bi drugima bila lepa, već samo sebi, zbog sebe.
 • Meditiraj – možda ti ne uspe iz prve, to se uči i vežba, ali je najkorisnija stvar koju možeš da praktikuješ za sebe. Poklonićeš sebi mir usred bilo kakvog haosa, jasnoću, opuštanje, zdravlje, i još neke super-moći.
 • Piši sebi – svi vole da dobiju slatku poruku ili ljubavno pismo (ako vole te retro stvari). Napiši sebi koliko si divna, šta je sve dobro kod tebe, zašto si ponosna na sebe, za šta si sve sebi zahvalna, koliko se voliš… sve ono što voljeno biće treba da čuje.
 • Popričaj sa sobom – možeš pred ogledalom, možeš bez ogledala, u pisanoj formi ili usmeno, u sebi ili naglas, kako god ti prija. Pitaj sebe kako si, raščivijaj ako te nešto muči, podseti se koliko se voliš i koliko si sjajna (ne mora da bude „Dobro jutro, lepotice“ ako ti je presmešno, nek bude ono što ti treba, ti najbolje znaš sebe, npr. „Ipak te volim“).
 • Kupi sebi poklon – one neodoljive cipele, ili buket svežeg cveća, ili kutiju ferera, ti ćeš već najbolje odabrati, znaš sebe i šta te raduje.
 • Izvedi sebe na kafu i kolače – Okej, ovo sad baš i nije pametno, ali sačuvaj za kasnije, kad prođe pandemija. Za sad može u kućnoj varijanti.
 • Rezerviši popodne za čaj i knjigu – O tome koliko je čitanje divan dar sebi mogla bih do sutra. Isplaniraj celo popodne tako da samo uživaš uz knjigu i pijuckanje iz najdraže šolje, lekovito je (pazi samo da odabereš stvarno dobru knjigu, od onih koje ti leže).
 • Odvoj veče za film i šuškanje kod kuće – budi sebi prvi izbor, a ne poslednja varijanta, ako svi planovi propadnu.

Pored ovih sitnica kojima sebi poručuješ da se voliš, ima i nekih manje prijatnih stvari, koje su izraz čiste ljubavi prema sebi, ali o njima ćemo u narednom tekstu.

Za početak se potrudi da ti sa sobom bude lepo, to je glavno u svakoj vezi, da sebe maziš i paziš, i činiš za sebe isto što i za svoje ostale voljene.

Prati i na:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.